Studentku třetího ročníku břeclavské obchodní akademie vozí každý den do školy matka. „Mám také spoustu mimoškolních aktivit. Ráda jezdím na koncerty a jiné kulturní akce. Samozřejmě musím navštěvovat doktory. Jednou ročně jezdím do lázní. Je to velmi náročné. Auto potřebuji sedm dní v týdnu," popisovala Ledničanka.

Zatím si na každodenní cestování půjčila auto od otce. „Ten s námi ale už nějakou dobu nežije a auto žádá zpět," krčila rameny.

I z toho důvodu se dívka poohlédla po autě novém. „Vybrala jsem si Renault Grand Scenic, je to velké auto a pohodlné. I k mému postižení je výškově vyhovující," sdělila

Michaela totiž musí při výběru myslet i na to, že v něm bude převážet mechanický vozík, který potřebuje k životu. „Auto stojí přes pět set tisíc korun. Ale celou částku není lehké dát dohromady," přiznala.

K našetřeným třem stům tisícům jí ještě značná část chybí. „Mohla jsem žádat o příspěvek, což jsem také udělala. Zřejmě na něj ale v plné výši dvě stě padesát tisíc korun nedosáhnu," řekla.

S prosbou o pomoc se proto obrací na všechny dobré lidi. Zájemci získají bližší informace na telefonním čísle 608 547 314 nebo mohou napsat na e-mail Hlavata1994@seznam.cz.