„Soutěžní týmy z České republiky, Slovenska, Maďarska a Rakouska navaří v kotlících několik typů gulášů. Zapíjet ho lidé mohou prvním mladým vínem pod ochrannou známkou Moravské božolé. Košt se bude odehrávat v hotelovém sklepě," zve organizátor akce Josef Ševčík.

Kromě klasického hovězího a vepřového guláše zavoní od jedenácti hodin v Mikulově také guláš jelení, námořnický, kančí, segedínský, zabijačkový, maďarský, sklepmistrovský, telecí, guláš zlomených srdcí a další. Pro vegetariány bude k dispozici guláš fazolovo-sojový se žampiony či sušenými švestkami.

„Soutěžní komise složená z řad návštěvníků pod vedením šéfkuchaře našeho hotelu bude hodnotit nejen chuť pokrmu, ale i vzhled, křehkost masa nebo konzistenci šťávy. Letošní novinkou bude samostatná kategorie v hodnocení designu stánku a nálady družstev," prozradil Ševčík.

K akci, na kterou je vstup zdarma, patří bohatý doprovodný program. Například gůlání sudu na čas nebo soutěž o největšího jedlíka. Zpestřením bude rovněž víno tekoucí z kašny před hotelem. A živá hudba i zpěv mužáků.