Návštěvníci se mohli kochat pohledem na cadillac, mustang, a dokonce i nejstarší kousek na srazu - sanitku ze čtyřicátých let. „Je to naprostý unikát. V Americe už tak zachovalé sanitky nenajdete,“ uvedl jeden z pořadatelů akce Petr Bellinger.

Mezi veterány vyčnívala i opravdová perla – kabriolet Ford Fairlane 500 Skyliner Retractable z roku 1958. „V Evropě totiž tyto modely začali vyrábět až v 90. letech, v Americe ale mnohem dříve. Navíc jsou u nás v republice pouze dva,“ doplnil Bellinger.

Ilustrační foto
Jak na bobra? Pomáhá oplocení kmene stromu

Program doplnily i soutěže, mezi kterými se objevilo například pojídání obřího hamburgeru nebo nejpálivějších chilli papriček. „Pojídání pálivého v takovém množství je docela nebezpečné. Máme tu proto k dispozici i sanitku, kdyby se náhodou někomu něco stalo,“ ujistil pořadatel Bellinger. Součástí akce bylo i stylové autokino nebo večerní společná projížďka veteránů.

Veterány přijela obdivovat například Kamila Kučerová z Veselí nad Moravou. „Jsme tu s přáteli letos poprvé a moc se nám tu líbí. Auta vypadají úžasně a jídlo je taky dobré,“ uvedla se smíchem.

Letošní ročník srazu se v Pasohlávkách konal poprvé. Důvodem stěhování z Čech byla nedostačující kapacita kempu. „Je super, že si nás lidi našli i tady na Moravě. Na našich srazech vládne kamarádská atmosféra a tu bychom chtěli zachovat i do budoucna,“ řekl na závěr Bellinger s tím, že i další ročník by se měl opět uskutečnit v Pasohlávkách.

Ilustrační foto.
Hodonínsko plné technických památek. Turisty nasměrují do dolů a k vrtům