Objekt, který je již dlouhá léta trnem v oku místních, má v budoucnu nabídnout náhled do historie města, vinařství a také prostor pro pořádání menších koncertů, divadel a přednášek. „Expozice by byla návštěvníkům celodenně volně přístupná bez jakýchkoliv poplatků. Proto musí být navržená tak, aby nedošlo k újmě na vybavení. Co se týká provozní stránky, tak by byl objekt bez vytápění. Provoz by závisel na počasí," upřesnil místostarosta Bořivoj Švásta s tím, že je ještě předčasné mluvit o jakékoliv ceně.

Opoziční zastupitel Libor Sadílek z ODS vnímá plánované využití jako zmatené. Za nejasné považuje i náklady spojené s rekonstrukcí a provozem. „Nemluvím jen za sebe, je to stanovisko celého zastupitelského klubu ODS. Příprava tohoto projektu je bez jakéhokoliv konceptu," hodnotil kroky vedení města Sadílek.

Rovněž zmínil, že nikdo nedokáže odpovědět na jeho otázku, co zamýšlený projekt městu přinese. „Nedokážu si představit, že budovu za několik milionů opravíme, něco do ní dáme, ráno ji otevřeme a večer zase zavřeme. Jen tak, nic víc. Na posledním zastupitelstvu jsem vyzval radní, aby naše město spravovali jako svoji domácnost. Vypadalo by to hned jinak," kritizoval opoziční zastupitel.

Radní na svém posledním zasedání už vybrali nejvhodnější nabídku na zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci sýpky. „Oslovili jsme šest různých firem a dostali zpátky dvě nabídky. Vybrali jsme tu, která vycházela i cenově lépe," okomentovala další krok hustopečská starostka Hana Potměšilová.

Rozhodování nad budoucností bývalé střelnice trvá již několik let. O majetek s historickou hodnotou měl zájem i jeden z tamních obyvatel. Ve hře byl prodej i zbourání. Zastupitelé ovšem letos v únoru odhlasovali, že stavba v ulici Na Hradbách zůstane městu. To dříve vlastnilo pouze její část, před lety však odkoupilo za více než půl milionu korun od soukromého spolumajitele i zbývající podíl.