Pochází z Vracova na Hodonínsku, nicméně dům má právě v obci pod Pálavou. Zalíbilo se mu tam. „Ateliéry mám tak dva, ten větší ve Vracově," říká Krososka.

Ke svému povolání mířil už od dětství. Chodil na „lidušku", kde maloval a poprvé si „přičichnul" k umělecké činnosti.

Nyní má za sebou desetiletí úspěšné kariéry. Na Břeclavsku restauroval například Morový sloup v Mikulově či sousoší Pany Marie v Dolních Věstonicích. Pracoval i na sochách v Brně či na hradu Špilberk. „Po revoluci nás bylo na jižní Moravě jen pár. Teď vznikla řada nových odborných škol, které doslova chrlí další restaurátory," tvrdí Krososka.

Dodal, že on sám už pracuje z velké míry pro radost. Manžel režisérky bavorského ochotnického divadla představil obyvatelům obce sochu svatého Floriána. „Jde o klasickou barokní sochu. Právě tento patron a svatý Jan Nepomucký se na Moravě vyskytují nejvíce. Je to národní tradice. Použitým materiálem je umělý kámen," povídá Krososka.

Na co při vytváření sochy myslel? „Některé atributy jsou dané. Florián je vždy v oděvu římského vojáka, v ruce drží praporec," popisuje patrona hasičů a dalších povolání spojených s ohněm.

Asi metrová socha stojí na podstavci. Podle jejího autora ji lze udělat i za tři měsíce. „Záleží, kolik má člověk jiné práce," podotýká s tím, že sochu měl v ateliéru hotovou již několik let. V bavorském parku nyní poslouží lépe.