„Už třináctá hvězda bude věnovaná bubeníku Josefu Vejvodovi, kterému první bicí soupravu pořídil sám Krautgartner," řekl předseda Sdružení přátel Karla Krautgartnera Jaroslav Smečka.

V pátek sedmého června večer se v zámeckém sále představí Big Band Konzervatoře Jaroslava Ježka v Praze s dirigentem Janem Hálou, zpěvačkou Dashou a Martou Kloučkovou. Hostem večerního programu bude Josef Vejvoda, syn autora populární písně Škoda lásky. Ten společně s bigbandem zahraje skladbu Super Jet, již napsal a věnoval Krautgartnerovi.

Sobotní večer pak bude v hotelu Galant patřit Praguer Super Quartet, v němž se představí Jiří Stivín, Emil Viklický, František Uhlíř a Josef Vejvoda. „Zajímavostí je, že se hudební těleso dalo po letech opět dohromady jenom kvůli tomuto jedinému koncertu na počest Karla Krautgartnera," řekl Jaroslav Smečka.

Předprodej vstupenek v mikulovském infocentru a recepci hotelu Galant už spustili. Cena je do šestého června 220 korun, poté už 250 korun. Vstupné na oba koncerty vyjde na čtyři sta korun.