Provoz haly se ale ani o prázdninách nezastaví. Milovníci pohybu mohou i nadále aktivně sportovat. Jediným omezením bude vstup. „Při opravě vstupních prostor bude veřejnost využívat boční vchod. Šatny, sprchy i všechna sportoviště, včetně posilovny a venkovního hřiště, budou nadále všem plně k dispozici," potvrdil správce haly Miroslav Juha.

Rekonstrukci vstupních prostor haly schválili pohořeličtí zastupitelé už před několika měsíci. Hlavním důvodem byl nevyhovující stav i dvacetiletá sešlost věkem. „Projekt jsme svěřili odborníkům z architektonické a projekční kanceláře Archika Brno, s nimiž máme ty nejlepší zkušenosti. Dokázali najít efektivní řešení, které respektuje vyhovující uspořádání vstupních prostor haly současně s minimalizací úprav i nákladů," přiblížil místostarosta Pohořelic Miroslav Novák.

Podle něj plánuje vedení radnice v budoucnu ještě přístavbu posilovny, která by tak získala samostatné větší prostory. To by přivítala například obyvatelka města Anežka Šedá. „Současná posilovna je taky celkem v pohodě. Ale pokud by se podařilo někdy do budoucna vyhradit pro stroje vlastní prostory, tak bych to určitě nepřivítala pouze já. Každopádně se mi celkově líbí, že se na prostorách haly zapracuje," chválila Šedá.

I v době prázdninových oprav zůstane hala nadále otevřená sedm dní v týdnu, včetně sobot a nedělí, a to vždy od tří hodin odpoledne do deseti večer. Stávající posilovnu lze navíc navštívit třikrát týdně i v dopoledních hodinách. Po dohodě se správcem lze však dohodnout i jiný termín.

Sportovní halu v Pohořelicích uvedli do provozu v roce 1998. Žákům, studentům, sportovním oddílům i dalším příznivcům pohybu tak slouží už bezmála dvacet let. Před komplexem je rozsáhlé parkoviště, které Pohořeličtí rovněž využívají pro pořádání některých společenských a kulturních akcí. V roce 2006 přibyl k hale také areál venkovních sportovišť. Nechybí v něm hřiště s umělou trávou či antukové hřiště.