Zvedenou akci pořádá opět břeclavský rybářský svaz. Začátek je naplánovaný na deset minut po osmnácté hodině, kdy odstartují soutěž o nejlepší klobásku a stejně jako
v předešlých ročnících také 
o nejlepší a nejvíce nápaditou pomazánku. „Přihlášky do jednotlivých soutěžních disciplín přijímáme do pátku 
v areálu Včelína. Zájemci se mohou hlásit u Davida Hykla. Minimální váha vzorku pomazánky je dvě stě gramů," informoval jeden z organizátorů Klobáskobraní David Starnovský.

Soutěžní vzorky jednotlivých pochutin je pak nutné na místě odevzdat nejpozději 
v sobotu do pěti hodin odpoledne. Poté už bude vše v rukou členů odborné poroty, kteří rozhodnou o vítězích. Body rozdělí za chuť, barvu 
i vůni, ale především nechají o šampionovi rozhodnout své chuťové buňky.

V minulých letech se nad voňavými dobrotami z masa sešli lékaři, umělci i radní. 
„V sedm hodin večer předáme ceny vítězům a před osmou pak mohou ochutnat klobásky všichni návštěvníci," pozval Starnovský.

K porovnávání budou v areálu Včelína opět pochutiny jak od břeclavských výrobců, tak 
i z blízkého okolí nebo ze Slovenska. Kulinářské umění mezi sebou porovnají nejen profesionálové, ale pochlubí se také amatéři s domácími klobáskami.

K pohodě a dobré zábavě přispěje v sobotu na základně břeclavského rybářského svazu i pětičlenná country kapela Čtyřlístek z Břeclavi, která se dala dohromady v roce 2007. Koncert zahájí ve dvacet hodin. Vstupné na akci je padesát korun. (ber)

Program akce
sobota 25. července
18.10 začátek soutěže o nejlepší klobásku a pomazánku
18.50 vyhodnocení soutěže
19.00 předání cen vítězům
19.45 zahájení ochutnávky klobásek návštěvníky
20.00 vystoupení country kapely Čtyřlístek
Vstupné na akci je 50 Kč.