„Ze skladu Michala Kurtina v Kunovicích šlo 372 kilogramů do deseti různých restaurací a řeznictví, podařilo se dohledat kolem třiceti kilogramů, které se zlikvidují,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

Zhruba polovinu této zásilky hovězího ale snědli lidé v restauracích na Hodonínsku a Břeclavsku. Mezi nimi byly i dvě ve Veselí nad Moravou. „Maso jsme měli od českého dodavatele, nevěděli jsme, že je z Polska. Nechali jsme ho prověřit, bylo nezávadné,“ řekl Jiří Kostolný.

Veterináři mírnili obavy z šíření salmonel v jídelnách. „Ničí je tam tepelnou úpravou. A z masa na tatarák se musí odebírat velké množství vzorků,“ dodal Vorlíček.

Samostatná tabulka subjektů, kam směřovalo 372 kg hovězího masa ve Zlínském a Jihomoravském kraji:

Pro zvětšení klikněte.