„Jde o pozemek na strategickém a dobře přístupném místě. Uvažovali jsme, čemu by mohl sloužit. Protože k nám během celého roku jezdí množství turistů a my nemáme ani infocentrum, ani žádné vinařské centrum, napadlo nás, že by zde mohlo vyrůst právě něco takového," přiblížil Průdek.

Rakvický rybník zvaný Šutrák.
Břeh Šutráku u Rakvic podél silnice ustupuje, zpevní ho kamení

Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Zdroj: DeníkNávštěvníci obce by se tak na jednom místě seznámili jak s historií a zajímavostmi Rakvic a nejbližšího okolí, tak i s tradicí vinařství. „Naše představa je, že by lidé přijeli do obce, snadno se zorientovali a ihned věděli, kam se vydat. Zároveň bychom je navedli i k místním vinařům, kterých je v Rakvicích nespočet. V úvaze a jednání s vinaři je například i to, že by si přímo v centru mohli návštěvníci zakoupit vína z místních vinařství. Uvidíme," naznačil starosta.

Rakvický starosta Radek Průdek
Starosta Rakvic Průdek: Největší radost mám ze znovuotevření zubní ordinace

Vše je nyní ve fázi příprav. „Oslovili jsme dva architekty, kteří nám v dohledné době zpracují své návrhy a předloží je zastupitelstvu," doplnil Průdek.