„Po roce jsem zase druhá a opět jsem překonala mistryni v make-upu. Pro mě je to vítězství a také ocenění mé práce, že ji snad dělám dobře,“ věří Skoupilová.

Díky různorodosti prací podle ní nemá nikdo dopředu nic jistého. „Každý máme svůj styl, takže každý může překvapit,“ myslí si kosmetička.

Soutěž má přesná pravidla a téma. Tím letošním byla avangarda. Porotci hodnotí techniku práce, detail make-upu, detail očí a rtů i celkový dojem. Na svou práci mají soutěžící jen pětačtyřicet minut. Bohumíra Skoupilová z Velkých Bílovic obsadila druhé místo v prestižní soutěži ve fotomakeupu, která se nedávno konala v Praze.Zdroj: Archiv Bohumíry Skoupilové

Úkolem je nalíčit modelku podle zaslané fotografie. „Opravdu není jednoduché pracovat pod dohledem poroty, která neodpustí sebemenší chybu. Soutěžní make-up je náročný. Vždy si říkám, abych hlavně práci odvedla tak, abych se za ní pak nemusela stydět. Nejnáročnější je určitě zvládat stres a trému,“ přibližuje vizážistka.

Pro letošní rok vsadila Skoupilová opět na osvědčenou spolupráci s břeclavskou modelkou Monikou Vrágovou. „Je úžasná profesionálka. Ke všemu přistupuje s pokorou a s ničím nemá problém. Zaměřila jsem se hlavně na detaily a barevnost. S barvami jsem vstávala i usínala. Nevím proč, ale vždycky si vyberu tu náročnější techniku práce a ta mi dá pak zabrat,“ zmiňuje Skoupilová.

V pražské soutěži se i navzdory úspěchu možná představila naposledy. „V nejlepším se má přestat. Ale trochu mě navnadili porotci a kolegové, takže uvidíme, jak moc zajímavé bude téma soutěže pro příští ročník,“ usmívá se žena, která zdůraznila i podporu rodiny.