Přestože ho posledních pár dní trápí potíže s hlasem, kvůli nimž musel dokonce zrušit i chystaný nedělní narozeninový koncert v Olomouci, chuť do práce, nadšení a vtip ho neopouštějí. „Mrzí mě to, ale už jsme se domluvili na náhradním termínu, takže lidé o koncert určitě nepřijdou,“ ubezpečuje sympatický Břeclavan.

Nad otázkou Deníku Rovnost, jak se cítí jako čerstvý osmdesátník, se jen pousměje. „Mám kolem sebe skvělou rodinu, vnoučky a lidi, na které se můžu spolehnout. No je snad něco víc?“ ptá se muzikant.

V blízkosti zaječského fotbalového hřiště vyrůstají dvě nové ulice s rodinnými domy.
V Zaječí postupně vyrůstají desítky rodinných domů, podívejte se

Že mu křížků přibývá, pociťuje snad jen v tom, že začíná být sentimentálnější. „Zpívám odmalička od srdce. A zpívám moc rád. Akorát teď už u toho někdy i pláču,“ prozrazuje starobřeclavský patriot, jehož celoživotní vášní jsou také motorky a auta.

Svoje kulatiny oslaví s přáteli a rodinou v sobotu ve Valticích. Oslav si ostatně za poslední měsíc užil dost. Sedmého března totiž obdržel od prezidenta republiky medaili Za zásluhy o stát v oblasti umění prvního stupně. „Obrovsky si tohoto ocenění vážím. Je to nádhera,“ komentuje dojatě Černý, jehož receptem na pevné zdraví je dostatek pohybu, pohody a dobrá nálada.