Stavba se navíc oproti předpokladům prodražila. „Téměř jedenadvacet milionů je až příliš vysoká cena na takovou investici,“ kritizoval opoziční zastupitel Jakub Matuška.

Podle něj měla radnice peníze z městské kasy využít jinak. „Na krytém bazénu nám padá střecha na hlavu. Takové věci by mělo město především řešit,“ navrhl.

Saunový svět postaví v Břeclavi v areálu koupaliště. Vizualizace.
Břeclav zaplatí luxus. Nový saunový svět přilepí ke krytému bazénu



Nové wellness se „přilepí“ právě na bazén, v němž již navíc sauna s vířivkou fungují. „Bazén za tři roky spadne, hlavně že stavíme vedle saunu,“ komentoval dříve na facebooku Karel Zapletal.

O wellness v Břeclavi i dalších městech
- Původní cena nového Saunového světa v Břeclavi byla 18,9 milionu korun, postupně se ale vyšplhala až na 20,6 milionu.
- Termín dokončení se z 12. října posunul na polovinu listopadu.
- Uvnitř bude finská sauna, aroma kabina, relaxační bazén na terase i Kneippův chodník s teplou a studenou vodou.
- Další wellness na jihu Moravy nabízí krytý bazén a lázně v Hodoníně, městské lázně ve Znojmě a krytý bazén v Blansku.

Starosta města Pavel Dominik si naopak myslí, že pětadvacetitisícová Břeclav si zaslouží nové kvalitní wellness centrum. „Žijeme v době, kdy lidé o sebe začínají konečně pečovat,“ zmínil.

O využití Saunového světa nepochybuje ani vedoucí krytého bazénu David Bartal. „Nabídne nové možnosti, které chybí,“ podotkl. Uvnitř dřevostaveb bude finská sauna, aroma kabina s více vůněmi, relaxační bazén na terase i Kneippův chodník s teplou a studenou vodou.

Zvědavá na poskytované služby je Karolína Nováková z Břeclavi. „Nová sauna je potřeba. Ta stará na bazénu je hrozná,“ uvedla.

Wellness se lidem otevře na začátku nového roku. O provoz se postará městská organizace Tereza Břeclav. Ceny vstupného zatím zástupci neoznámili. Lidé oslovení redakcí doufají, že luxusní služba bude dostupná i pro méně majetné.

Ilustrační foto.
Oprava krytého bazénu se o měsíc prodlouží. Termín znovuotevření? Leden 2019



V Blansku je je saunový svět součástí krytého bazénu. Stejně tak i v Hodoníně, kde bazén před rokem opravili. Zájemci tam najdou parní saunu, infrasaunu i dvě finské sauny.

Saunový svět postaví v Břeclavi v areálu koupaliště. Vizualizace.Zdroj: Design4functionWellness poskytují i Lázně Hodonín. Společnost vlastní město, dřív ještě jako příspěvková organizace provozovala i Lázně Lednice na Břeclavsku. Ty letos přešly pod firmu, kterou vlastní obec Lednice. „Nemá to žádný dopad na návštěvníky ani na renomé našeho lázeňského domu,“ ujistil před nedávnem lednický starosta Libor Kabát.

Ve Znojmě jsou sauna či solárium součástí městských lázní. Vyškovský aquapark spravuje městská organizace, komplexní wellness služby v něm však chybí.

RADKA KONEČNÁ