První část uzavírky potrvá až do 15. května. Řidiči, kteří jedou na Břeclav, musejí sjet z kruhového objezdu u Rakvic a uzavřený úsek objet přes centrum obce. Napojit na silnici 425 se pak mohou až v Podivíně. „Předpokládáme, že do 15. dubna bude tento úsek hotový a auta do pěti tun již nebudou muset jezdit po objízdné trase přes Rakvice, ale po silnici třetí třídy 42227 a pak už stejně přes Podivín,“ přiblížil Libor Olšák, vedoucí investičního úseku oblasti Jih ze Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje.

Silničáři musejí nejprve opravovaný úsek vyfrézovat. „V části úseku pak dojde k recyklaci za horka, ve zbylé části k pokládce kompenzační vrstvy a následné pokládce ložné a obrusné vrstvy. Budeme také obnovovat propustky, sjezdy a odvodnění komunikace,“ upřesnil Olšák.

Členem Shape International Band, který reprezentuje velitelství NATO v Evropě, je i Michal Damborský, pocházející z Velkých Pavlovic.
Trumpetista z Pavlovic hraje v elitním bigbandu NATO. Kapelu vzal i do sklepa

Jakmile bude hotovo, chtějí se silničáři vrhnout na opravu silnice třetí třídy 42226 mezi Rakvicemi a Podivínem po křížení se silnicí třetí třídy 42227. Připravuje se také rekonstrukce silnice třetí třídy 42115 mezi Rakvicemi a Přítlukami. „V současné době máme zpracovanou diagnostiku a budeme zadávat potřebné projektové dokumentace,“ poznamenal vedoucí investičního úseku.