Mnozí obyvatelé z města, které mělo dříve samostatné obvodní oddělení policie, 
i blízkého okolí to nesou nelibě. Svědčí o tom například slova Jany Václavkové. „Je to problém, Když potřebujete něco vyřídit, už musíte dojíždět. Je to všechno na dálku, trvá to déle. Když se cokoliv stane, je služba pořád více méně nedostupná," posteskla si Velkopavlovčanka nad tím, že veškeré „policejní" věci budou nyní lidé muset vyřizovat buď telefonicky, nebo vyrazit do Hustopečí.

Důvodem pro zrušení velkopavlovické služebny byl podle břeclavské policejní mluvčí Kamily Haraštové fakt, že několik obcí z tohoto regionu přešlo územně pod obvodní oddělení v Břeclavi. „Konkrétně šlo o Velké Bílovice, Rakvice, Přítluky a Nové Mlýny," přiblížila změny Haraštová.

Od počátku dubna tak policisté z velkopavlovické služebny dojíždějí do služby na obvodní oddělení policie 
v Hustopečích, pod které stejně už několik let spadali.

Velkopavlovický místostarosta Petr Hasil dostal od vedení policie ujištění, že změna nebude mít velký vliv. „I když zde policisté byli, stejně nezajišťovali celodenní směnu. Někdy se stalo, že na služebně nebyl nikdo, někdy tam byl jen jeden policista. Sice nastoupili do služby ve Velkých Pavlovicích, ale pak většinou vyjeli do terénu. Teď přijdou do zaměstnání v Hustopečích 
a vyjedou do Velkých Pavlovic nebo do okolních obcí. Jestli a jak to bude doopravdy fungovat, ukáže až čas," vyjádřil se místostarosta.

Jen pro výslechy

Budovu služebny ve Velkých Pavlovicích ale policie úplně nezruší. Plánuje ji nadále částečně využívat. „Služebna zůstane v provozu s tím, že má sloužit pro výslechy," informoval Hasil, který dříve ve Velkých Pavlovicích vedl městskou policii, takže má 
k tomuto tématu blízko. „Služebna bude využívaná nadále jako detašované pracoviště," potvrdila Haraštová.

Jisté je, že ve Velkých Pavlovicích nebudou nyní policisté hlídat pořádek nepřetržitě. Plánování služeb bude 
v kompetenci vedení obvodního oddělení Hustopeče.

Policejní služebna fungovala ve Velkých Pavlovicích od ledna 2013, předtím to byla policejní stanice. Do ledna 2011 zde bylo dokonce obvodní oddělení. „Tam samozřejmě fungoval nepřetržitý provoz," neskrývala Haraštová.

Aktuální změna se podle ní neprojeví žádnými personální škrty v řadách policie na Břeclavsku. „Došlo jen k přesunu několika policistů pod obvodní oddělení v Břeclavi, které bylo posíleno. Ostatní zůstali pod obvodním oddělením v Hustopečích," objasnila.