Sýrovou tržnici otevřou v deset hodin dopoledne. „Nabídne kravské, kozí i ovčí sýry zhruba od pětadvaceti malých sýrařů z České republiky i Slovenska,“ vyzdvihl pořadatel festivalu Martin Hrabec.


Kromě toho provoní mikulovské ulice také uzeniny, marmelády a domácí pečivo. Součástí tržnice bude i vinařská zóna, sýrařské dílny, ukázky pečení chleba v hliněné peci a pořadatelé myslí rovněž na zábavné dílny pro nejmenší účastníky.


Jak použít některé z vystavovaných sýrů v kuchyni ukáže na místě šéfkuchař. „Dopoledne je na programu také soutěž malých sýrařů. Přihlášené vzorky zhodnotí odborníci z oblasti mlékárenství, sýrařství i gastronomie,“ řekl Hrabec.


Na akci, která pokračuje i v neděli, se chystá například Dominika Fialová. „Minulý rok to bylo super. Sýry mám ráda, takže si určitě nějaký odvezu domů,“ těší se žena z Břeclavi.