Početný zástup návštěvníků si užívá koncert známé skupiny, jež je ve městě jedním z taháků Svatováclavských slavností. Ty od čtvrtka do neděle nabízí koncerty mladých kapel, stavění máje či vystoupení zpěváků Sebastiana a Miro Žbirky. „Největší zájem je právě o známá jména,“ říká za pořadatele vedoucí břeclavského infocentra Edita Rišicová.

HRAJE LANŽHOTČANKA

Podzámčí téměř po celou dobu nabízí množství stánků s nejrůznějším jídlem a regionálním pivem. V sobotu dopoledne tudy nachází cestu například Lenka Navrátilová z Valtic. „Se synem jedeme k babičce do Šakvic, na chvíli jsme se zastavili i tady. Slavnosti jsme navštívili poprvé a nelitujeme. Panuje hezká atmosféra a počasí také vyšlo. Večerní program ale nestihneme, to už budeme jinde,“ říká mladá žena.

Organizátoři Svatováclavských slavností mají vyžití pro sportovce, dospělé, rodiny i penzisty. Kromě koncertů se lze zúčastnit běžeckého závodu nebo zhlédnout loutkové divadlo.

Nedělní závěr pak patří především folkloristům. Uskuteční se hodový krojový průvod a k poslechu zahraje třeba Lanžhotčanka.

Ilustrační fotografie.
Svátek kávy v Brně oslaví 68 podniků. Nabídnou kávové speciality i živou hudbu