Asi tisícovce příchozích zazpíval domácí mužský sbor Dobrý ročník, Belegraďáci i mužáci ze sousední Vrbice, kteří s sebou tradičně jako dárek přivezli svatomartinskou husu. Dobrou náladu pak doplnila dechová hudba Bílovčanka a cimbálová muzika Lália. „Potkám se tady s kamarády, poslechnu si dechovku i cimbálku,“ pochvaloval si například Lukáš Procházka z Velkých Bílovic.

Kolem druhé hodiny odpolední pak přivezl svatý Martin na koni se svou družinou mladé víno ročníku 2017. Ti šťastnější dostali do pohárku vzorek přímo od něj, dalším nalévali lahodný mok z bílých či červených odrůd hroznů členové krojované chasy. „Rád pokoštuju mladé víno. Je to jen jednou za rok. Vyhledávám především červená vína. Vyloženě jednu oblíbenou odrůdu nemám,“ zmínil Procházka.

Ředitel Regionálního muzea v Mikulově Petr Kubín.
Ředitel muzea: Život lovců bych si zkusil rád, ale nevím, jestli bych přežil

Akce následně pokračovala ochutnávkou mladých a Svatomartinských vín od velkobílovických vinařů v blízkém párty stanu. V druhém si návštěvníci mohli poslechnout písně od cimbálové muziky.

„Letos jsme nachystali něco mezi dvěma sty až 250 vzorky mladých a Svatomartinských vín. Jsme nadšení, že vyšlo počasí a usmálo se na nás i slunce. Když prší, bývá potom atmosféra vždy smutnější. Takto se lidé baví a věřím, že si sobotu všichni užijí,“ řekl jeden z pořádajících vinařů Milan Sedlák.

V Moravské Nové Vsi se konala výstava modelů. Její součástí se stal také úspěšný pokus o rekord v podobě nejdelšího autovlaku.
Práci na železnici zúročil při modelování. Setrojil nejdelší autovlak