Lednický zámek letos v létě ožívá divadlem častěji než kdy dřív. S inscenacemi Dvorního divadla z Hlohovce na zámecké terase vystupuje i populární charismatický herec Lukáš Hejlík. Kromě toho ale Lednici pobaví i spojení zpěvu, tance a hereckých výkonů. A to už v sobotu od půl deváté večer.

Pod širým nebem v zámeckém parku se totiž bude prohánět legendární mstitel v černé masce, jenž svým sokům umí švihem vyškrábnout velké Z.

Hudbu obstarají Gipsy Kings

S muzikálem Zorro se představí hudební scéna Národního divadla v Brně. Ten vychází z příběhu Zorra mstitele z pera chilské autorky Isabel Allende. K divadelní úpravě inspiroval hudební skupinu Gipsy Kings a jednoho z nejlepších londýnských hudebních aranžérů Johna Camerona.

Ti spolu s autorem scénáře Stephenem Clarkem uvedli Zorrův příběh jako muzikál na West Endu před pěti lety. Vůbec první divadelní dramatizace souboje dobra a zla a lásky a vášně se okamžitě stala hitem sezony s nominací na několik prestižních divadelních cen.

Dobrým tahem se také ukázalo hru dramaticky prošpikovat hity jako Bamboleo, Djobi Djoba nebo Volare Cantare. Spolu s novinkami v rytmu flamenca si tak Gipsy Kings získali další fanoušky. Ty francouzská cikánská kapela oslňuje už od roku 1978.

Brněnskou úpravu hry měl spolu s překladem a režií na starosti Petr Gazdík. Ten v Národním divadle Brno stojí například za muzikály Jekyll a Hyde, Mary Poppins nebo Jazz Side Story. Gazdíkův Zorro měl premiéru v polovině letošního března.

Podmanivou hudbu, propracovanou choreografii, akrobatická čísla a emocionálně nabitou romanci v Lednici ještě podtrhne prostředí, kde se vše odehraje. Zámecký park je totiž pro takové akce jako dělaný.

Zpívat a hrát začne Zorro a jeho souputníci a sokové o půl deváté večer. Vstupenky na tříhodinový muzikál se dají pořídit v několika cenových variantách. Od necelé pětistovky až po VIP vstup za 1990 korun.

Ten kromě kulturního zážitku slibuje i raut, prohlídku zámku, nejlepší místa, deku či pláštěnku.

Takové vybavení však tentokrát snad nebude potřeba.