Nadšenci traktoriád zajíždí do Podivína každý rok z celé republiky. „Počítáme s účastí několika desítek strojů," pochlubil se zakladatel a ředitel akce Rostislav Svačina. „Před pěti lety jsme založili klub Domácí traktory Podivín a vznikla tradice. Spolu s námi jsou hlavními partnery Město Podivín a Tělocvičná jednota Sokol Podivín," dodal.

Traktoriády navštěvují celé rodiny s dětmi, pro které připravujeme nafukovací hrad, skluzavku či skákací trampolínu. Čekáme až pět set návštěvníků. Nedokážeme si představit, že tak velkou akci bychom zajišťovali bez přímé pomoci našich mediálních partnerů rádia Jih a Břeclavského deníku," uvedl Svačina.

Pořadatelé znovu připravili čtyři disciplíny: jízdu v terénu na čas ( královská disciplína), couvání s vlečkou, traktor blesk a traktor šnek (nejrychlejší a nejpomalejší traktor). Traktory budou dále rozděleny do tří kategorií.

Kromě ocenění jednotlivých závodníků podle umístění je součástí akce vyhodnocení nejstaršího, nejmladšího nebo nejvzdálenějšího účastníka a další ceny. Akce začíná srazem traktorů na Masarykově náměstí v deset hodin. Start závodu je ve třináct hodin na Pánském kopci.

ANTONÍN ZABLOUDIL