Vinařství ročně vyprodukuje čtyřicet tisíc lahví. Mezi významné ocenění patří počin na Vienále Topoľčianky 2011, kde firma získala dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Vinařství Na Soutoku patří další díl seriálu Vinaři pod lupou.
Jak a díky komu jste se k vinařství vlastně dostal?
Po skončení Vysoké školy chemicko-technologické v Praze specializace kvasná chemie a mikrobiologie jsem začal pracovat v tehdejších Moravských vinařských závodech Mikulov a tomuto oboru jsem zůstal věrný celý pracovní život.
V čem podle vás spočívá tajemství výroby dobrého vína?
Kvalitní hrozny a moderní technologie.
Existuje nějaké pravidlo, kterým se jako vinař bezvýhradně řídíte?
Nákup hroznů od prověřených vinohradníků.
Kolik vína denně obvykle vypijete?
V průměru dvě deci.
Jakou nejkrásnější a naopak nejhorší chvíli jste s vínem dosud zažil?
Při konzumaci přiměřeného množství kvalitního vína není možné zažít špatné chvíle.
Kterého ze svých vinařských úspěchů si ceníte nejvíc?
Umístění našich vín do prodejny ambasády USA v Praze.
Máte raději tradiční odrůdy a postupy, nebo jste spíše zastáncem moderních metod a nově vyšlechtěných odrůd?
Tradiční odrůdy zpracované moderní technologií.
Kterého z vašich konkurentů si nejvíc vážíte? A proč?
Všech, kteří vyrábí poctivá moravská vína.
Myslíte na budoucnost? Vychováváte si svého nástupce?
Ve firmě pracuje syn, který absolvoval rovněž kvasnou chemii na VŠCHT v Praze.