Uskutečnily se ve vinotéce Domu u Synků. A jaké bylo nabízené menu? „Předkrm je toust s nakládaným lilkem, jako polévku máme dýňový krém a na hlavní chod se nabízí vepřová panenka s dýní na smetaně,“ láká na své speciality Eva Ducká, která má celou akci na starosti.

„Samozřejmě nemůže chybět dezert v podobě cuketového koláče s ořechy,“ dodala pořadatelka. Protože se nacházíme v prostorách vinotéky, předpokládáme, že k jídlu se bude podávat víno. Ale jaké?

„Mistr kuchař doporučuje jako nejvhodnější víno k předkrmu Veltlínské zelené a k hlavnímu chodu Ryzlink rýnský,“ zasvěcuje nás Ducká, pro kterou jsou Tykvové hody první akcí v prostorách nově otevřené Vinotéky Domu u Synků. „Jinak máme nachystanou i ochutnávku Vinařství Vrátil, cimbálovou muziku, prostě chceme, aby se tu každý cítil příjemně,“ dodává.

Podle ohlasů přítomných se jim to určitě podařilo. „Zatím jsem ještě neochutnal vše, ale už teď mohu říci, že to co jsem měl bylo výborné,“ pochvaloval si jeden z účastníků tykvových hodů. A jaké gurmánské či jiné lákadla nám nová vinotéka nabídne v nejbližší době? „V sobotu 15. listopadu to bude oslava Svatomartinských vín a přitom nemohou chybět Svatomartinské husí pochoutky,“ říká Eva Ducká.