Svůj střešní projekt nazval Nebesys, díky němu si mohou zájemci dopřát dostatek světla v podkrovích či starých chalupách s malými okny. „A užívat si výhledy na okolí nebo západy a východy slunce bez omezení. Systém navíc potlačuje světelné kontrasty, připomíná pobyt pod korunami stromů. Stínění zajišťuje lepší tepelnou pohodu v létě a tepelně izolační skla pro dostatek tepla v zimě,“ upozornil Pavel Janyška, výkonný ředitel společnosti.

Zájemci ale musí počítat s tím, že si za unikátní výrobek oproti klasické střešní tašce připlatí. Zhruba dvakrát až třikrát víc. Životnost střechy je stejná jako u klasického provedení. „Díky prosvětlení se ale stanou obyvatelné i půdní prostory, v nichž nelze instalovat střešní okna či vikýře. Bonusem je panoramatický výhled do krajiny,“ poukázal mluvčí společnosti Petr Hošek.

Aqualand Moravia v Pasohlávkách na Brněnsku.
Smůla pro milovníky koupání. Aqualand Moravia zavře brány, chystá další novinky

Novinka se zamlouvá i Markovi Řepovi z Mikulova. „Řeší to věčný problém s temnými kouty v podkroví. Nevím ale, zda bych si při dnešních cenách stavebního materiálu mohl tuto vychytávku dovolit. Zní to ale lákavě,“ zvažoval muž.