Začátek bude v deset hodin dopoledne. „Především chceme návštěvníky pozvat na ukázku lisování hroznů na tradičním lisu. Nemusí však jen přihlížet. Budeme rádi, když si to i sami vyzkouší. Hrozny budou nachystané naše, takže se do toho mohou rovnou pustit. Po celý den nabídneme k ochutnání i lahodný burčák nebo čerstvý vinný mošt," nechala se slyšet Monika Ježová z pořádajícího Zemědělského družstva Sedlec, 
v areálu jehož vinařství u Nesytu se akce uskuteční.

Kromě burčáku budou na vinobraní v nabídce desítky druhů tamních vín a gastronomické speciality, které nápoje z hroznů podtrhnou. Především pak grilované dobroty.

Šmukař se Zonygou

O dobrou náladu se v sobotu postará i doprovodný hudební program. „Vyhrávat bude cimbálová muzika Jožky Šmukaře a během dne vystoupí několikrát i Jiří Zonyga. Jejich hudební pásma se budou asi tak po pětačtyřiceti minutách vždycky střídat," upřesnila Ježová.

Zábava v Sedleci potrvá až do šesti hodin v podvečer. Vstup na akci je zdarma.