„Přivedl mě k tomu otec. Začal jsem s chovem drůbeže ve svých třinácti letech. Mladým chovatelem jsem se stal v roce 1986," vzpomínal jednačtyřicetiletý muž, který je členem základní organizace chovatelů ve Velkých Pavlovicích.

Před dvěma lety byl Rohrer zvolený do křesla předsedy břeclavské okresní organizace Svazu chovatelů. Z této pozice také zorganizoval dlouho nevídanou výstavu, na kterou se mohli přijít podívat zájemci o víkendu v Břeclavi. „Víkendová výstava v takovém počtu zvířat byla největší, která se v Břeclavi od roku 1945 uskutečnila," tvrdil pouzdřanský chovatel.

Za místo konání si pořadatelé zvolili prostory bývalé břeclavské tržnice. „Věděli jsme, že tržnice je prázdná. Oslovili jsem s nápadem chovatelské výstavy město Břeclav, jež nám přišlo vstříc a výstavu nám umožnilo," popisoval.

Jak přiznal, že bude výstava v takovém rozsahu a kvalitě, ani sami chovatelé nevěřili. „V budově bylo k vidění přibližně devět set padesát zvířat," vypočítal Rohrer.

Už první den výstavy, která začala v pátek, se mohl se svým synem radovat z ocenění. Jejich zakrslé kačeny získaly nejlepší známku.

Při výchově šampiónů rozhoduje podle Rohrera především plemeno, pohlaví a vyspělosti zvířete. Jak dodal, koníček je časově i finančně náročný. Manželce ale prý jeho záliba nevadí. „Podporuje mě v ní," usmíval se.

Velkým zadostiučiněním jsou pro pouzdřanského chovatele získaná ocenění.