Vzniknout má nový atletický ovál s travnatým fotbalovým hřištěm uvnitř, jehož součástí budou i vrhačské sektory. Chybět nebude ani ozvučení stadionu a jeho vybavení překážkami i oštěpy. „Stadion budou moci využívat i sportovci, kteří nejsou členy klubů. To byla ostatně jedna z podmínek dotace, že stadion musí být přístupný veřejnosti. Tedy za určitých podmínek. Budou zde moci například běhat, využívat atletické dráhy, pokud se domluví s atletickým oddílem, ale i házet oštěpem nebo skákat do dálky,“ poznamenal hustopečský místostarosta Bořivoj Švásta.

Část dotace získali sportovci z Tělovýchovné jednoty Agrotec Hustopeče z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. „To byla největší část. Deset milionů pak slíbilo město. Nějaké peníze budou muset vložit i sami sportovci,“ rozdělil místostarosta.

Nové multifunkční hřiště ve Cvrčovicích na konci července.
První svého druhu. V Cvrčovicích otevřeli hřiště na míčové sporty, dosud chybělo

Zcela hotovo má být do konce roku. „Protože se jedná o povrchy, říkali z firmy, že budou hotoví už v listopadu. V zimě totiž klást umělé povrchy atletického oválu nelze,“ zdůvodnil Švásta.

Jak poznamenal, v následujících letech dojde i k vybudování nové kabiny a zázemí pro sportovce. A to tak, aby vše kapacitně dostačovalo jak fotbalistům, tak i atletům. „Jednoznačně jsem pro každý projekt podobného typu, který napomůže třeba i tomu, aby se lidé začali víc hýbat,“ okomentovala trenérka a masérka Petra Machová Pomajzlová z Němčiček.