Kamila se narodila v roce 2012. Vyvíjela se stejně jako její vrstevníci. Chodila, mluvila, dováděla s kamarády, oslavila své první Vánoce a narozeniny. V třiatřicátém měsíci jejího života však přišla nečekaná nemoc doprovázená vysokými horečkami.

Po měsíci pobytu v nemocnici a přes různá vyšetření nikdo nedokázal říci, co jí vlastně je. Přestala se hýbat, komunikovat a jíst. „Musela si s rodiči projít těžkou cestou, aby se dostala tam, kde teď je. Od léčebných metod přes lázně a cvičení se jí podařilo rozhýbat levou část těla. Na pravou je však stále nehybná," informovala Romana Vymyslická z Dyjáčku.

Víčka s sebou

Pomoci malé Kamile může každý. Stačí donést umělohmotná víčka do Domu školství na ulici 17. listopadu v Břeclavi, kde Lvíček Dyjáček sídlí a kde pořádají kromě sbírky i benefiční koncert.

Na koncertě Míša zpívá pro Kamilku vystoupí Michaela Růžičková. Tu mohli lidé vídat i na televizních obrazovkách v pořadu Cvičíme s Míšou.

Koncert se uskuteční v sobotu 14. března od tří hodin odpoledne. „Pokud máte doma víčka, můžete nám je v den koncertu od dvanácti do sedmnácti hodin donést," uvedla Vymyslická.