Kurzy se konajívevinotéceve sklepení břeclavského zámku.Úvodní díl pětidílného cyklu už seznámil zájemces rozdělením vín v České republice a ve světě. Tématy dalších dílů budespolečenský postup při stolování, snoubení jídla a vína, prostírání a slavnostní tabule a archivace vín.
 
Účastníci přednášek se také dozví, kdo to jesommelier. Dvouhodinové semináře na sebe tematicky navazují a nabídnou možnostseznámit se se společenskými zásadami ve vztahu k vínu.
"Jedná se o ucelený cyklus pěti kurzů. Pokud ho někdo absolvuje celý, získá certifikát. Je určen nejen pro odborníky, ale i pro začátečníky.Kurz ale není jen o víně, je také současně i o společenském chování. Témat je skutečně hodně.
 
Na prvním kurzu jsme měli osmadvacet zájemců, což považuji za úspěch. Prostory zámecké vinotéky jsoutotiž kapacitně omezené,"uvedl sommelier a předseda Moravínu Libor Nazarčuk.