„Vedle klasických destilátů zmeruněk či hrušek čeká všechny příchozí premiéra hned několika zajímavostí. Ochutnáme například grappy zodrůdy Pálava zprodukce vinařství Sonberk, netradiční likéry zhlohu a malin nebo pálenku zbílého rybízu. Chybět nebude ani ohlédnutí do historie,“ navnadil břeclavský sommelier Libor Nazarčuk.

Netradiční „pálenková“ akce vbřeclavské zámecké vinotéce začíná vsedm hodinvečer.

Degustaci pod vedením Jana Stávka ze Zahradnické fakulty Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity, mimo jiné autor knihy Portské a ostatní fortifikovaná vína a výrobce unikátního likéru zRakytníku řešetlákového, doplní ukázky hodnocení destilátů.

Chybět opět nebude ani zajímavé ohlédnutí do historie. Tentokrát se prostřednictvím francouzského Bas Armagnac Legrand představí ročník1978.