Ten věří, že vydatnější déšť dá v nejbližších hodinách pokoj. A pokud ne, spoléhá na dobře vybavené sedlecké dobrovolné hasiče.

Sklep plný vody povolal odpoledne „do zbraně" 
i hasiče ve Valticích. Odčerpávali ji v Mikulovské ulici.

Práci měli také mikulovští hasiči, kteří vyháněli nezkrotný vodní živel ze zaplaveného amfiteátru. Už večer tam mají propuknout hudební koncerty doprovázející Pálavského vinobraní. „Do amfiteátru necháme navést sutinu kvůli zpevnění," říkala dopoledne Lenka Křivánková z městské společnosti Mikulovská rozvojová, která Pálavské vinobraní pořádá.

Problémy způsobila i stékající voda z polí přes silnici mezi Nikolčicemi a Šibořicemi. Přinesla bahno a omezení pro projíždějící auta. „Situaci na místě řešili silničáři. Když vydatněji prší, je bahno na této silnici docela běžná věc," uvedl šitbořický starosta Antonín Lengál, který se uzavření silnice neobává. Nanejvýš dočasného zpomalení rychlosti.

Už od čtvrtka řešili trable 
s řadou silně podmáčených hřišť i fotbalové kluby na Břeclavsku. V pátek se situace ještě zhoršila. „Zrušili jsme proto celé kolo okresních fotbalových soutěží, od mužů až po přípravky," uvedl sekretář okresního fotbalového svazu František Čermák.