Lidé je budou uklízet a sušit zdi ještě týdny. "Během půldruhé hodiny spadlo okolo 70 mililitrů vody. Bylo vytopeno dvanáct garáží a sklepů na Nosislavské a Zahradní ulici. Hasiči na místě pomáhali do nočních hodin. Naplnili jsme sto padesát pytlů pískem a rozvezli do postižených ulic, abychom předešli škodám kvůli dalším avizovaným přívalovým dešťům," uvedl starosta obce Jan Helikar.

Voda z kanalizace, která nestačila příval vody pojmout, zaplavila i sklep Přemysla Richtera v Růžové ulici. "Vyplavila se voda z vany i ze záchodů, pak stekla do sklepa s vínem. Bylo jí tam asi třicet centimetrů. Poradili jsme si sami, hasiči měli dost práce jinde," uvedl Richter.

Nedělní deště a bouřky zasáhly jižní Moravu.
Bouřky řádily na jižní Moravě. Voda zaplavila i část dálnice D1

Postiženým obyvatelům pomáhaly tři jednotky hasičů, ale také sousedé. "Je třeba poděkovat všem, kdo se v neděli odpoledne zapojili do likvidace následků přívalového deště a zmírnění jeho následků. Hasičům, zaměstnancům obce, sousedům, všem, kteří přiložili ruku k dílu. Nyní jsme zajistili čtyři vysoušeče, které umístíme do nejvíce postižených garáží a sklepů. Odvoz kontejnerů a případné jejich nové přistavení budeme koordinovat přímo s majiteli postižených nemovitostí s pojišťovnami a dalšími. Srážky, které spadly za dvě hodiny, byly od 55 do 70 milimetrů, což je naprosto výjimečné," dodal starosta Helikar.