Na osm desítek lidí najde práci v novém vodním parku Aqualand Moravia. Ten má ještě v letošním roce otevřít své brány v Pasohlávkách. Volná pracovní místa jsou již ale k mání.

„Už nyní se mohou lidé na pozice hlásit," potvrdil René Kloos, marketingový ředitel brněnské firmy ŽS Real, která za výstavbou vodního parku stojí.

Jak dodal, společnost plánuje přijmout 82 zaměstnanců. Uplatnění nabízí pro středoškoláky, absolventy vysokých škol nebo také držitele nejrůznějších osvědčení. „Hledáme plavčíky, maséry, někoho na údržbu a úklid nebo třeba marketingové pracovníky," vyjmenoval Kloos.

O práci se však mohou ucházet také ekonomové, pokladní či specialisté na informační technologie. Podle ředitele břeclavské pobočky úřadu práce Lubomíra Marka může otevření aquaparku v Pasohlávkách pomoci snížit nezaměstnanost v okrese.

„Pro region je dvaaosmdesát volných míst určitě hodně. Aquapark bude významným zaměstnavatelem hlavně pro Pohořelicko, ale také pro Mikulovsko a Pasohlávky. Navíc bude mít celoroční provoz, což je velké plus," podotkl Marko.

Žádost na jednu z nabízených pozic pošle například i Pavlína Novosárová z Mikulova, která nedávno přišla o práci. „Zkusím to a uvidím. Určitě by to byla pro mě nová zkušenost," tvrdila.

Zprovoznění „vodního světa" vítají také Pasohlávečtí. „Bude to mít pozitivní vliv na zaměstnanost, ale i podnikatele nabízející služby. Předpokládám, že řada návštěvníků nepřijede pouze na jeden den," řekl už dříve první muž Pasohlávek Tomáš Ingr.

Sezona bude delší

Vodní areál může přitáhnout do Pasohlávek tisíce lidí. „Jako konkurenci to nevnímáme. Naopak. Kemp bude vyprodaný a aquapark nám pomůže v jarních a podzimních měsících, kdy přijedou další lidé," mínil Ingr.

Celoroční provoz nového turistického lákadla si pochvalují i mnozí majitelé tamních restaurací, kaváren nebo penzionů. Aquapark totiž může být šance k vyšším výdělkům.

„Díky aquaparku se v Pasohlávkách prodlouží turistická sezona. Bude to zároveň dobrá alternativa v případě škaredého počasí," mínila pracovnice pasohláveckého Penzionu svaté Anny Lenka Ferbyová.

Vybudování aquaparku má stát více než miliardu korun. Návštěvníci se dočkají několika bazénů i vodních atrakcí. „Tobogánů bude celkem dvanáct, bazénových ploch pak šest. Tři bazény venkovní, dva vnitřní a jeden společný s možností proplavat ven i dovnitř," popsal Kloos.

První milovníky vodních radovánek přivítá Aqualand Moravia v letních měsících. „Zatím však nechceme prozrazovat přesný termín otevření," sdělil marketingový ředitel.