VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Valtické vinné trhy uvítaly návštěvníky

VALTICE - Jubilejní čtyřicátý ročník největšího svátku vinařů v republice otevřel včera své brány návštěvníkům. Okoštovat mohli z osmi set třiceti pěti vzorků. Vinných trhů se letos zúčastnil rekordní počet sto třiceti tří vystavovatelů. Organizátoři očekávají dvousettisícího návštěvníka.

12.5.2007
SDÍLEJ:

Valtické vinné trhyFoto: DENÍK/Dagmar Fialová

Letos mají návštěvníci šanci ochutnat více červených vín. „Úroveň červených vín u nás každým rokem vzrůstá. Je to zapříčiněno stále kvalitnější technologií zpracování. Jejich počet na valtických trzích stále narůstá. Proto jsme se rozhodli letos vybrat šampiona z bílého i červeného vína,“ uvedl předseda odborné komise Jaroslav Osička.
Podle jeho slov chtějí v udělování dvou titulů pokračovat i v budoucnu. „Pokud získáme kvalitní vzorky, budeme toto ocenění udělovat i růžovým vínům,“ doplnil předseda komise.

Letošním šampionem bílých vín se stal Sauvignon 2006 s přívlastkem výběr z hroznů z tvrdonické firmy Čebav. Titul šampiona v červených vínech zíslal Cabernet Sauvignon 2006, výběr z hroznů, z rodinného vinařství Libora Veverky z Čejkovic.

„Výroba vína je spíš mým koníčkem. Vlastníme rodinné vinařství, kde pracuji se svými rodiči. Spravujeme pět hektarů vinic, produkujeme dvaadvacet tisíc lahví ročně. Vítězný Cabernet Sauvignon jsme vyráběli uzavřeným způsobem. Víno jsme jemně ohřívali a poté prudce zchladili. Výsledkem je víno s vyšší tříslovinkou, lahodné švestkové vůně s jemným smetanovým nádechem,“ popsal svého šampiona Libor Veverka.

Prvního dne vinných trhů se zúčastnil i Jožka Černý. „Jezdím na trhy do Valtic pravidelně. Dokonce jsem tady léta pracoval na zámku jako umělecký kovář. Letošní šampiony považuji za vynikající. Jsem hrdý na naše vína a na celý tento kraj,“ zhodnotil Jožka Černý.

12.5.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Gastronomie - Gastronomie Číšník, servírka 120 Kč Číšníci a servírky ČÍŠNÍK/SERVÍRKA. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 120 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: 16.10/8.10.2018 - obsluha hostů. I základní vzdělání, vhodné i pro absolventy, příjemné vystupování, komunikativnost, znalost NJ vítána. Prac. doba v turnusech mezi 10.00 - 22.00 hod. KONTAKT: Nešpor A., tel.: 513 039 007, e-mail: tonda.nespor@email.cz, Místo výkonu práce: Břeclav - Poštorná. Pracoviště: Slovan consulting s.r.o. - provozovna /mlsná koza/, J. Skácela, č.p. 200, 691 41 Břeclav 4. Informace: A. Nešpor, +420 513 039 007. Služby - Služby Uklízeč, uklízečka 12 200 Kč Ostatní uklízeči a pomocníci. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: První kontakt telefonicky (St 9-11 hodin.) nebo osobně (Sochorova 25, 616 00 Brno), Krátkodobé zaměstnání, Dobrý zdravotní stav bez různých omezení.. Pracoviště: Stralnet s.r.o. - 01, Vídeňská, č.p. 999, 691 23 Pohořelice. Informace: Aleš Schnirch, +420 775 645 358. Doprava a logistika - Doprava a logistika Traktorista a obsluha 18 000 Kč Traktoristé a obsluha zemědělských strojů TRAKTORISTA/STROJNÍK. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Turnusové služby, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 24000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: 17.10.2018 - obsluha střediska živočišné výroby - rozvoz krmiva, vyhrnování hnoje. Min. vyučen, směr zemědělský/traktorista, praxe 1 rok, ŘP sk. T. Prac. doba v turnusech mezi 4.30 - 13.00 hod. KONTAKT: Skoupil Lubomír Ing., tel.: 603 720 960, Místo výkonu práce: Velké Bílovice. Pracoviště: Zemědělské družstvo velké bílovice, Podivínská, č.p. 1236, 691 02 Velké Bílovice. Informace: Lubomír Skoupil, +420 603 720 960. Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 22 000 Kč Kuchaři (kromě šéfkuchařů) Kuchař (kromě šéfkuchařů). Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Přijmeme do našeho kolektivu KUCHAŘE – KUCHAŘKU. Jsme jídelna, která vaří jídla a dále je rozváží do firem, kde zajišťujeme firemní stravování. Vaší náplní práce bude příprava těchto jídel a jejich následná distribuce. Za odvedenou práci Vám nabízíme plně přiznanou mzdu v pravidelném výplatním termínu, příspěvky na penzijní pojištění, týden dovolené navíc, zajištění stravování, potravinové bonusy a další benefity za odpracované období.. Pracoviště: Sansimon, s.r.o. - výrobna hotových jídel, Komenského, č.p. 614, 691 44 Lednice na Moravě. Informace: Hedvika Šetková, +420 773 184 431.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Fotbalová rozlučka Tomáše Rosického

Hráči McDonald´s Cupu se zúčastnili rozlučky Tomáše Rosického. Co jim vzkázal?

Ilustrační foto.

Vesnické hospody zavírají, hosté už nechodí nebo pijí lahvové pivo doma

V Pavlově vystaví Petřkovickou venuši. Jen na pět dní

Pavlov – Jeden z nejzajímavějších paleolitických nálezů uvidí lidé v Pavlově. Originál Petřkovické venuše si návštěvníci mohou prohlédnout v tamním Archeoparku na pět dní. Její instalace se uskuteční v pátek ve čtyři hodiny odpoledne za přítomnosti Jiřího Svobody z Archeologického ústavu Akademie věd.

AKTUALIZOVÁNO

Průšvih. Nová Pavučina není, stavební firma má dluhy

Hustopeče – Město Hustopeče na Břeclavsku řeší trable s výstavbou centra pro děti a mládež. Projekt za necelých třicet milionů se zastavil v polovině.

Protihluková stěna v Hustopečích: geodeti prohlíží sklepy, bojí se poškození

Hustopeče - Zástupci Ředitelství silnic a dálnic České republiky vyzývají ke spolupráci majitele sklepů v ulicích Kurdějovská, Na Hradbách, Nerudova a Herbenova v Hustopečích na Břeclavsku. Kvůli stavbě nové protihlukové zdi geodeti prohlíží tamní sklepy.

Bilance léta? Letiště hlásí rekord

Brno – Největší počet odbavených za jeden měsíc v historii hlásí brněnské letiště. Rekord padl letos v červenci, kdy jeho branami prošlo 115 tisíc lidí, tedy o dvacet tisíc víc než loni za stejnou dobu.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT