Podle Jiřího Janoštíka 
z Rybářství Hodonín, které má pod svojí správou soustavu čtyř rybníků mezi Valticemi a Lednicí, bude i letos ryb dostatek. Dlouhotrvající sucho se podle něj nejspíš nijak výrazněji nepodepsalo na jejich velikosti ani váze.

Společnost doposud vylovila už asi třetinu všech svých tržních vodních ploch. „Úlovky nám zachránil především déšť na konci srpna. Pokud by potřebnou vodu nepřinesl, dopadne to jinak. Svou velikostí a kvalitou jsou ryby srovnatelné s těmi loňskými," srovnával Janoštík.

Ryby budou jako každoročně prodávat na hrázích lovených rybníků, a to v době mezi desátou až čtvrtou hodinou odpolední. Cena za kapra či amura se bude pohybovat od šedesáti do osmdesáti korun.

kam pro rybu
- Mlýnský rybník, Lednice: pondělí 26. října až čtvrtek 29. října
- Vrkoč, Ivaň: pátek 30. října až neděle 1. listopadu
- Nesyt, Sedlec: pondělí 23. listopadu až neděle 29. listopadu

Na veřejností netrpělivě očekávanou událost roku už se chystají i v Rybníkářství Pohořelice. V pátek třicátého října odstartují výlov rybníka Vrkoč u Ivaně. První zátah bude o půl osmé ráno.

Také Pohořeličtí věří, že uspokojí jak domácí, tak i zahraniční trh dostatečným množstvím ryb. „Domníváme se, že by měla být ryba pro letošní rok kvalitní jak hmotností, tak i co se týče kvality svaloviny," sdělil ředitel rybníkářství Roman Osička.

Lovit budou u Ivaně až do neděle prvního listopadu. „Jako každý rok může výlov Vrkoče navštívit veřejnost. Návštěvníci se mohou opět těšit na rybí speciality či ukázky ryb. Letos jsme navíc posílili množství stánků s pochutinami," lákal Osička.

Pro tentokrát nebude u Vrkoče chybět ani program pro děti. „Tradičně sem jezdí celé rodiny," potvrdil ředitel Rybníkářství Pohořelice.

K Vrkoči se vydá i Lenka Zapletalová z Hustopečí. „Je to jedna z akcí, kterou pravidelně na podzim s přítelem navštěvujeme. Ryby jíme po celý rok, nejenom na Vánoce, takže si vždycky nějaký úlovek odvezeme s sebou domů," prozradila Zapletalová.

Výlovy na Břeclavsku potrvají až do konce listopadu.