Celonárodní soutěž je určená všem ženám, které dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale také například pomáhají nemocným, dětem či zvířatům, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu a ještě při tom zvládají péči o rodinu. „Do soutěže mě přihlásila kamarádka. Nominace mě hodně potěšila," přiznala první z žen reprezentujících Břeclavsko Hustopečanka Frýbertová.

čekají na hlasy
- Zdeňka Frýbertová, Hustopeče
- Lucie Hotařová, Břeclav
- Radomila Křehulová, Hustopeče

Jak hlasovat: Hlasovat může každá osoba starší 18 let po vyplnění údajů na stránce www.zenaregionu.cz. Z jednoho e-mailu a z jedné IP adresy je možné do 28. března zaslat maximálně jeden hlas.

Matka dvou dětí pracuje jako účetní. Před několika lety se začala věnovat fitness, které ji naplňuje a dobíjí. Proto se rozhodla, že tuto energii vloží do pomoci jiným. Kontaktovala Dětský domov v Mikulově a již čtyři roky připravuje pro tamní děti zajímavé akce.

Frýbertová se navíc vrhla do spolupráce také s hendikepovanými dětmi, navštívila Diagnostický ústav v Brně 
a pouští se do dalších projektů. Například se stala členkou Menšíkovy jedenáctky, fotbalového týmu známých osobností, který jezdí po kraji 
a svými zápasy pomáhá nemocným dětem.

Její regionální „sokyně" Lucie Hotařová z Břeclavi před osmi lety převzala po svém otci soukromou tiskárnu. Dodavatelům vína z regionu nabízí veškerý sortiment od etiket, dárkových krabic, kartonů až po reklamní tiskoviny. Před dvěma lety navíc stála u zrodu projektu s názvem Úspěšný vinař, prostřednictvím něhož pomáhá vinařům s rozvojem obchodu a budováním dobrých vztahů se zákazníky. „Spolupracujeme také na mnoha akcích na podporu moravského vinařství, jako jsou košty, festivaly, trhy a plesy v regionu," vyjmenovala Hotařová.

Třetí nominovanou dámou je Radomila Křehulová. Stojí v čele úspěšné vinařské společnosti, pod jejím vedením funguje i hustopečská pobočka válcovny oceli. Ve svém volném čase se věnuje tréninku atletiky a je podepsaná i pod pořadatelstvím mítinku Hustopečské skákání.