Doprava v místě podle některých kritiků neúnosně zhoustne. „Lidé z naší ulice mě požádali, zda bych nesepsal petici, která by protestovala proti vybrané variantě příjezdové silnice k novému sídlišti. Všechny tyto námitky jsme poslali na radnici,“ uvedl Hustopečan Zdeněk Mokroš.

Vedení města se na základě petice znovu zabývalo projektovou dokumentací a možným řešením. „V nedávné době došlo i k rekonstrukci silnice v ulici Kapitána Jaroše. Investiční technik, který tam byl a dozoroval stavbu, nám potvrdil, že podloží se udělalo mnohem kvalitněji, než bylo v projektu navrženo. Není důvod se obávat, že by měly nastat nějaké problémy,“ ujišťoval místostarosta města Bořivoj Švásta.

Ilustrační foto.
V křižovatkách i na trávě. Hustopeče trápí nájezdy aut při větších akcích

Silnice má podle vedení města navíc už v současnosti omezení – zákaz vjezdu aut nad tři a půl tuny. „Takže tam mohou jezdit jenom osobní auta, maximálně dodávky. Všechno, co se bude odehrávat v prostoru, kde se mají pravděpodobně ještě letos budovat sítě, ulici nijak nezatíží. Nákladní auta budou muset jezdit jinudy, a to po Habánské ulici,“ řekl Švásta.

Se zvýšením dopravy však po postavení domů lidé musí počítat. „Pokud na Křížovém vrchu bude nějakých padesát až osmdesát domů, doprava se zvýší. Lidé se tam budou muset nějak dostat, ale že by to mělo nějak zlikvidovat silnici, to si nemyslím,“ doplnil místostarosta.

S jiným řešením přišel opoziční zastupitel Libor Sadílek. Radním položil několik otázek. „Chceme Křížový vrch připravit a dokončit jako klidovou zónu, jak ukazují některé připravované projekty, nebo tam směřujeme osobní dopravu? Proč vedení nevyjedná a netrvá na vybudování nové příjezdové komunikace do připravovaného sídliště rodinných domů od investora?“ divil se Sadílek.

Do mikulovské hrobky rodu Dietrichštejnů ukládali ostatky tří šlechticů.
Mimořádné, říká probošt o uložení ostatků v Dietrichštejnské hrobce