Projekt si za své vzaly Technické služby města. „Cílem projektu bylo pomoci minimálně sto šesti lidem v nepříznivé sociální situaci v orientaci na trhu práce, získat dovednosti umožňující uplatnění na trhu práce a pomoc s obnovou pracovních návyků. Mimo získání takzvaných tréninkových pracovních míst umožnil projekt účastníkům také získat znalosti prostřednictvím kurzů finanční a počítačové gramotnosti nebo oddlužení,“ přiblížila mluvčí města Jana Pelcová.

Ladislav Klim na stadionu Miroslava Loučky v Břeclavi trávil téměř celý život.
Skvělý atlet, rozhodčí i spisovatel. Zemřela břeclavská ikona Ladislav Klim

Na tréninkovém pracovním místě si lidé vyzkoušeli práci Technických služeb, a to především v péči o městkou zeleň a mobiliář. „Za dobu trvání projektu se podařilo devětatřicet osob umístit na volném trhu práce. Projektem prošlo celkem sto třiadvacet lidí, z toho sedmasedmdesát tréninkovým pracovním místem. Třiašedesát využilo možnost vzdělávání,“ vyčíslila Pelcová s tím, že projekt vyšel na více jak osm milionů korun.

Břeclavští by v projektech tohoto typu rádi pokračovali i nadále. Město má v plánu požádat o peníze z dotačního projektu s podobným cílem, který hodlá Evropská unie vyhlásit ještě během letošních prázdnin. „Projekt zaměstnávání v Technických službách se osvědčil. Nejenže poskytuje práci lidem, kteří mají dlouhodobý problém ji sehnat, ale poskytuje náhradní program těm, kteří by se jinak nudili na ulicích,“ pochvaloval si místostarosta Jakub Matuška.