Žijí tam menší žahalka šestiskvrnná a velká žahalka žlutá. „Larvy obou druhů žahalek jsou vyslovení masožravci. Matka vyhledá larvu chroustků nebo malých druhů zlatohlávků a ochromí je svým jedem. Poté na ochromenou larvu naklade vajíčko a vylíhlá larva se živí tkáněmi nehybné, ale stále živé larvy chroustka," uvedl zoolog Pavel Dedek ze Správy chráněné krajinné oblasti Pálava.

Žahalky nejsou podle Dedka agresivní. „Při neopatrné manipulaci ale v ruce mohou samičky bolestivě bodnout,“ zmínil odborník.