„Neodpověděl každý, vrátilo se nám necelých dvě stě lístků. Převažovala varianta prodeje," potvrdila starostka obce Jana Hasilíková.

Zastupitelstvo rozhodlo o zveřejnění záměru prodeje ve středu. S několika podmínkami. „Chtěli bychom, aby v části objektu vznikly byty pro důchodce. A také aby nový majitel zachoval tamní obchůdek," vyjmenovala starostka.

Sál kulturního domu momentálně slouží jako sklad. Součástí budovy je rovněž hospoda. Hlavním nedostatkem je minimum parkovacích míst. A také chybějící prostranství, které by se dalo využít například na hody.

„Kdyby měl kulturní dům odpovídající zázemí, tak ho neprodáváme," uvedla Hasilíková. Právě ponechání objektu v majetku obce a jeho oprava byly druhou alternativou při rozhodování.

„Převážil názor kulturní dům prodat a získané peníze použít na vybudování nové víceúčelové haly. Ta by měla vyrůst v areálu tělovýchovné jednoty Sokol na okraji obce," přiblížila plán Zaječských.

Nová hala má zaručovat celoroční využití jak pro sportovní, tak i společenské účely. Například i pro hody. „Rádi bychom, aby víceúčelová hala už v příštím roce stála. Vše se ale odvíjí od dotací. Kulturní dům neprodáme, dokud si nebudeme jistí, že je dostaneme," řekla starostka.

Podle ní je také otázkou, zda na podmínky omezující budoucí využití kulturního domu vůbec někdo přistoupí. Prodejní částku zastupitelé nestanovili, objekt prodají tomu, kdo nabídne nejvíc.