Na co dívat se bude hned od rána. „Dopoledne je na pořadu juniorská soutěž ve sportovním tanci. Pokud chcete vidět tančit dětské a juniorské páry, přijďte už v devět hodin do zámeckého sálu," láká milovníky ladných pohybů Václav Kosmák z pořádajícího Tanečního studia Morava.

Úvodní část sobotního programu věnovaná nastupujícím talentům potrvá až do dvou hodin odpoledne.

Hlavní mezinárodní soutěž ve sportovním tanci pak začne na zámku v podvečerních šest hodin. „Pozvali jsme páry ze Slovinska, Polska, Maďarska, Rakouska, Slovenska a samozřejmě i ty nejlepší z České republiky. Diváci mohou na vlastní oči vidět vynikající taneční páry Evropy, včetně mistrů České republiky ve standardních i latinskoame­rických tancích," říkal nestárnoucí Kosmák.

Standardní a latinsko-americké tance večer ještě doplní samostatná soutěž ve vídeňském valčíku.

Evropští tanečníci předvedou v Mikulově své umění už po třiadvacáté. „Páry ze zahraničí i České republiky mají každoročně velký zájem se této soutěže zúčastnit. Jednak pro krásné prostředí zámeckého sálu a ne sportovních hal, jak dnes bývá zvykem. A jednak pro samotný Mikulov, jeho jedinečnost a kulturnost," vyzvedl Kosmák

Letošní ročník zavedené taneční soutěže se koná pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška a také starosty města Mikulova Rostislava Koštiala. „Já a tanec? Jsem levý jako šavle," usmíval se starosta hostitelského města při otázce na jeho vztah k tanci.

Na mikulovské Jaro přesto chodí pravidelně. „I když tanečník nejsem, velmi uznávám ty, kteří to umí. Tuto sobotu mě bohužel povinnosti odvádí pryč z Mikulova, za město ale každopádně na soutěž někdo přijde. Doufám, že to budu já, že se stihnu včas vrátit," přál si Koštial.

V čele poroty usedne několikanásobný mistr světa a Evropy Peter Stokkebroe z Dánska. A chybět nebudou ani další osobnosti světa sportovního tance. „Vedle krásných cen pro vítězné páry dojde i na vyhlášení Miss Jaro, sympaťáka a nejkrásnějších šatů," shrnuli pořadatelé soutěže.

Zkrátka nepřijdou ani diváci. Kromě úžasné taneční show, kterou organizátoři na zámku slibují, mohou vyhrát také některou z připravených cen pro příchozí.

mezinárodní soutěž ve sportovním tanci Jaro 2015sobota 13. června, zámecký 
sál v Mikulově
9.00 – 14.00 soutěž Jaro Junior - 
kategorie děti, junior, hobby
18.00 _ 22.00 mezinárodní soutěž A, S - standardní tance, latinsko-americké tance, 
valčík
představí se špičkové taneční páry z České republiky, Polska, Rakouska, Slovenska, Slovinska 
a Maďarska