„Nominovala mě kamarádka. Předem jsem o tom od ní žádné náznaky neměla. Když mi to říkala, byla jsem příjemně překvapená," sdělila Krásná, jež je zakladatelkou školy bojových umění.

Trénuje judo, ženy učí sebeobraně a věnuje se také oddílu kostických pákařů. Nezastírala, že už jen samotná nominace ji povzbudila do další práce. „Pro trenéry moc jiných pochval není," pousmála se Krásná.

Její regionální „sokyně" Marie Lexová pracuje v Domovince pro penzisty a zdravotně postižené.

Soutěž oceňuje ženy, které dosahují ve svém oboru jedinečných výsledků, aktivně se podílejí na veřejném životě, pomáhají ostatním a tvoří mezilidské hodnoty. Cílem je složit poctu úsilí výjimečných žen a zviditelnit jejich smysluplnou práci.

Třetí nominovanou dámou je Zlata Krůzová. Ta se stala zakladatelkou a uměleckou vedoucí uznávaných mikulovských folklorních souborů patří mezi ně Palavánek a Palavěnka dále národopisného souboru Pálava a Pálavských seniorů.

Krůzová stála také u zrodu mikulovských folklorních akcí: festivalu Sousedé, Setkání Pod Taneční horou, fašankové obchůzky, dětské soutěže Mikulovský zpěváček či adventních koncertů. „Zasloužila se také o obnovu lidové kultury moravských Chorvatů na Mikulovsku," uvedla už dříve Lenka Křivánková z Mikulovské rozvojové společnosti.