Pečovatelská služba Hustopeče ke své práci auto potřebuje. To stávající už technicky strádá. Nahradit by je měl zcela nový sociální automobil. „Jde o projekt, kterým se snažíme pomoct společnostem, sdružením, které pracují s postiženými či staršími lidmi," řekla městskému zpravodaji oblastní ředitelka společnosti, která sociální auta zajišťuje, Hana Janíčková.

Pečovatelská služba získá sociální auto do pronájmu za jednu korunu ročně na šest let. Organizátoři projektu platí techniku za pomoci firem působících v regionu.

Odvoz či nákupy

Ty z Hustopečí se zatím moc nehrnou. „V Hustopečích jsme se trošku zasekli. Podnikatelé tady tohle neznají, asi nám nedůvěřují. Rádi bychom zdůraznili, že celý projekt vznikl ve spolupráci s vedením města. Nestojí za ním nic špatného, žádný podvod. Sociální auta se předávají po celé České republice. Tohle rozhodně není naše první auto, které sháníme," zdůraznila Janíčková.

Pečovatelskou službu zřizuje město Hustopeče a její hlavní úkoly jsou například rozvoz obědů, nákupy i různé pochůzky, úklid, doprovod k lékaři, ale i odvoz autem a pomoc při osobní hygieně.