Změnu vítají především v Němčičkách. Ranní školní spoj číslo 74 na lince 551, který od září jezdí z Bořetic přímo do Velkých Pavlovic, nově zastaví právě v Němčičkách. „Touto linkou už dříve dojížděly místní děti na druhý stupeň základní školy a studenti na gymnázium do Velkých Pavlovic. Vrátí se tak původní stav, který platil do konce srpna a se kterým jsme byli spokojení," reagoval na nový jízdní řád starosta Němčiček Petr Slezák.

V září Kordis nastavil jízdní řád, který dojíždějícím nevyhovoval. „Změnili to tenkrát na základě podnětu cestujících z Bořetic. Zástupci místní školy vedli rozsáhlou diskusi s odpovědným pracovníkem Kordisu a se změnou zásadně nesouhlasili," pokračoval starosta.

V polovině října podle Slezáka obdrželi Němčičtí zprávu, že se vše nakonec vrátí 
k původní zažité variantě.

Naopak spoj číslo 71 z Velkých Pavlovic přes Němčičky do Bořetic čeká od třináctého prosince přímý spoj z Pavlovic bez zastávky rovnou do Bořetic.

Na výlet s koly

Nové posilové pondělní spoje mohou očekávat cestující linky 550. „Posily budou na lince Hustopeče – Zaječí – Přítluky 
a zpět. Naopak zrušíme spoje dvanáct a třináct v úseku Milovice – Mikulov a zpět. Místo toho bude možnost spojení do a z Mikulova přípojnými spoji linky 570," uvedl vedoucí odboru marketingu společnosti Kordis Květoslav Havlík.

I nadále, a to až do konce prosince, potrvá také výluka na lince 570 mezi Pavlovem 
a Dolními Věstonicemi. Důvodem jsou pokračující práce na opravě silnice poškozené sesuvy půdy.

Za zmínku stojí také cykloturistický vlak Expres Pálava – Podyjí. Ten bude nově od Velikonoc do Václava jezdit 
v sobotu i neděli. „Není na škodu, že přidali i nedělní termín. Hodně lidí se na výlet vypravuje právě v tento den. Zatím jsem tento vlak nevyužili, ale v budoucnu se s ním možná s koly svezeme," nechala se slyšet Hustopečanka Jarmila Pálková.

Další důležité změny zaznamená i vlaková doprava. Vlak linky S3 jedoucí v pracovní dny z Vranovic vyjede už z Šakvic, a to v 8.05 hodin. Na stejné lince bude vlak mířící do Vranovic s příjezdem 
v 7.09 hodin v pracovní dny prodloužený až do Šakvic.

Pět minut po třinácté hodině bude v pracovní dny kromě vánočních prázdnin jezdit vlak z Břeclavi na Hodonín.