Zmrzlina podle něj přes léto funguje jako výborný doplněk. „Lidé k nám jezdí hlavně za pivem, zmrzlinu si dají jako zajímavost,“ míní Přikryl. Nebrání se tomu, že pochoutku ve spolupráci s cukrárnou vyrobí i příští léto.
Kopeček druhu Frank Appa obsahuje alkohol, takže není vhodná pro děti. „Chutí je zajímavá. Výhoda i problém je, že chutná jako pivo,“ poukázal spolumajitel pivovaru.
Chmelová obsahuje chmely, které Přikryl s kolegou přidávají do jejich piv. „Zachutná těm, kdo mají rádi chmelovou chuť svrchně kvašených speciálů. Je podobná chmelové limonádě, kterou také děláme,“ porovnal.
Chmelovou zmrzlinu oproti první příchuti ochutnávají i děti, neobsahuje alkohol.
Řidiči nemusí mít strach, že by nedopatřením ochutnali tu s alkoholem. Každý druh pivní zmrzliny, který Frankies nabízí, má jinou barvu. „Světlejší chmelová se dá dost dobře přirovnat k citronové. Vzhledem i chutí. Ta z Frank Appy je tmavší,“ podotkl Přikryl.
Pivní zmrzlinu nabízí zákazníkům i Pivovar Svijany. Každý rok ji z jiného svijanského piva nebo jejich kombinace pro pivovar vyrábí externí dodavatel. „Ročně prodáme několik desítek až stovek litrů. Největší úspěch zatím slavila nejspíš zmrzlina z kombinace světlé a tmavé třináctky,“ uvedl za pivovar Luboš Spálovský. Obsahuje až pětasedmdesát procent piva, takže není vhodná pro děti.
Lidé ochutnávají mraženou pochoutku i z dalších netradičních surovin. Například z levandulí. „Levandulovou zmrzlinu nabízíme asi tři roky. Z levandule děláme sirup, ten přidává náš dodavatel do zmrzliny,“ přiblížila Lucie Bízová z levandulové farmy ve Starovičkách na Břeclavsku.