Občanští demokraté jsou ve Velkých Pavlovicích po mnoha letech v opozici. Na nové koalici se dohodli Velkopavlovičtí nezávislí s lidovci, sociálními demokraty a komunisty. „Zastupitelstvo hlasovalo, na pozici mě navrhlo, kandidaturu jsem přijal. Více k tomu zatím nemám moc co říct, je to čerstvé," pronesl nově zvolený představitel města Jiří Otřel.

Za klíčové považuje úspěšné schválení rozpočtu pro příští rok. „To je velmi důležité, od toho se odvíjí všechny další kroky. Soustředit se chceme také na shánění dotací," uvedl ještě Otřel.

„Nefungovalo to"

Podle informací Břeclavského deníku Rovnost změny ve vedení města pramenily z vnitřních neshod dnes už bývalé koalice. Z té vypadla ODS. Lidovci a nezávislí si místo ní našli nové spojence. „Věřím, že se začne něco dělat také pro lidi ve Velkých Pavlovicích, nejen pro úzkou skupinu či návštěvníky. Vybudovalo se hodně věcí, ale ty je potřeba také udržovat. Na to už většinou nezbýval čas, prostor ani peníze," reagoval na změny Ladislav Hádlík (ČSSD).

Ten si pochvaloval, že v nové čtyřčlenné koalici je zřetelná názorová shoda. „Jsme naladění na stejnou notu. Při jednáních jsme našli společnou řeč," těšilo Hádlíka.

Exstarostu Procházku odvolání překvapilo. Podle svých slov neměl o připravované změně žádnou informaci. „Rozhodnutí ale respektuju," poznamenal v rozhovoru.

Je přesvědčený, že za jeho starostování se město posunulo vpřed. „Bylo to vidět i na výsledcích komunálních voleb, které jsme vyhráli. Od začátku nové koalice jsem ale cítil, že nefungujeme a že nemám v radě podporu. Proto jsem také uznal, že nemůžeme dále spolupracovat. Uvidíme, jak to bude v budoucnu. Odcházím s pocitem, že jsem pro město udělal vše, co jsem udělat mohl," nechal se slyšet Procházka.

Velké Pavlovice se zařadily k místům, kde v aktuálním volebním období skončil starosta předčasně. V Novosedlech se tak stalo dokonce dvakrát. Nová tvář je také v Kobylí a Dolních Věstonicích.

VÍCE SE DOČTETE V SOBOTNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ BŘECLAVSKÉHO DENÍKU ROVNOST.